W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu swiadczenia Panstwu uslug na najwyzszym poziomie, w sposob dostosowany do Panstwa indywidualnych potrzeb i preferencji. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawien dotyczacych cookies oznacza, ze beda one zamieszczane w Panstwa urzadzeniu koncowym. Mozecie Panstwo dokonac w kazdym czasie zmiany ustawien dotyczacych przechowywania i uzyskiwania dostepu do cookies przy pomocy ustawien przegladarki lub urzadzenia koncowego, z ktorych Panstwo korzystacie.
Niegdyś obowiązywały żelazne zasady serwowania win Dziś wystarczy pamiętać tylko o kilku z nich:
najpierw podajemy wina białe, później czerwone,
nie serwujemy win słodkich przed wytrawnymi,
podczas przyjęcia jakość serwowanych win powinna być coraz lepsza, np. mając dwie butelki różnych czerwonych win najpierw podajemy to, które jest młodsze,
trunek nalewamy tylko do 2/3 wysokości kieliszka i nigdy nie dotykamy kieliszka szyjką butelki.