W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu swiadczenia Panstwu uslug na najwyzszym poziomie, w sposob dostosowany do Panstwa indywidualnych potrzeb i preferencji. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawien dotyczacych cookies oznacza, ze beda one zamieszczane w Panstwa urzadzeniu koncowym. Mozecie Panstwo dokonac w kazdym czasie zmiany ustawien dotyczacych przechowywania i uzyskiwania dostepu do cookies przy pomocy ustawien przegladarki lub urzadzenia koncowego, z ktorych Panstwo korzystacie.

"> CAMPIONI - Wina, trunki, napoje, białe, czerwone, wytrawne, półwytrawne, smakowite, Sternadel.
Zasady serwowania
             | Dobieranie win do dań
Zasady serwowania




Niegdyś obowiązywały żelazne zasady serwowania win Dziś wystarczy pamiętać tylko o kilku z nich:
  • najpierw podajemy wina białe, później czerwone,
  • nie serwujemy win słodkich przed wytrawnymi,
  • podczas przyjęcia jakość serwowanych win powinna być coraz lepsza, np. mając dwie butelki różnych czerwonych win najpierw podajemy to, które jest młodsze,
  • trunek nalewamy tylko do 2/3 wysokości kieliszka i nigdy nie dotykamy kieliszka szyjką butelki.

Wina dolewamy wtedy, kiedy kieliszek jest pusty.











' border="0" alt="Etechnet.pl" vspace="0" hspace="0" height="16" width="60">
Sternadel.pl